Huisartsenpraktijk Oploo en Rijkevoort | Algemene info
15462
page-template-default,page,page-id-15462,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Algemene info

Algemene informatie

Huisartsenpraktijk Oploo/Rijkevoort bestaat uit 1 organisatie met 2 dorpspraktijken te weten in Oploo en in Rijkevoort. Het is een praktijk met patiënten uit omliggende dorpen van Oploo en Rijkevoort. We zijn een kleinschalige organisatie met als voordeel dat we bijna iedereen wel kennen.Wij zijn een LINH praktijk wat inhoud dat wij anoniem gegevens verstrekken voor onderzoek.  Wilt u hierover informatie dan vraag het de assistente.

Indien u buiten de openingstijden van onze praktijk dringend een huisarts nodig hebt, kunt u terecht bij de huisartsenpost (CHN) in het Maasziekenhuis. Hiervoor dient u altijd eerst te bellen met de huisartsenpost CHN 0900 – 8880. De dokter op de huisartsenpost kan in uw gegevens van de praktijk kijken indien u daar toestemming voor geeft.

Uw medische gegevens worden bewaard in een beveiligd elektronisch medisch dossier. Zonder uw toestemming worden uw gegevens nooit verstrekt aan derden.

De basisverzekering vergoedt de kosten van zorgverlening door huisartsen volledig. Het verplicht eigen risico geldt wel voor de aanvullende zorg die de huisarts aanvraagt (zoals verwijzingen, bloedonderzoek en röntgenfoto’s) of voorschrijft (zoals medicijnen). Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden die voor u gelden.

Hebt u ideeën over hoe wij onze zorg kunnen verbeteren dan horen wij deze graag van u. Indien u een klacht hebt, vragen we u dit eerst met uw huisarts te bespreken. Voor een beoordeling van klachten die niet op deze wijze op te lossen zijn, zijn wij aangesloten bij een onafhankelijke klachtencommissie. Informatie hierover is verkrijgbaar bij onze assistentes.

Herhaalrecept

Een medicijn mag alleen worden herhaald indien u dit met uw (huis-)arts hebt afgesproken.
Uw herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag,

7 dagen in de week aanvragen via onze receptenlijn 0485 – 381800, keuze 2, volg de aanwijzingen.

De receptenlijn wordt op werkdagen afgeluisterd. Medicijnen die u voor 11:00 bestelt, kunt u de volgende dag in uw eigen apotheek ophalen.

Afspraak met uw huisarts

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Voor een bezoek aan uw huisarts wordt een afspraak van 10 minuten gepland. Indien u meerdere vragen heeft of een langer gesprek wilt, vragen wij u dit vooraf te melden. Wij kunnen dan extra tijd voor u reserveren en zo langere wachttijden voorkomen.

 

Huisbezoek

Een bezoek aan de praktijk heeft meestal de voorkeur boven een huisbezoek gezien de uitgebreidere mogelijkheden voor onderzoek en behandeling. Indien u te ziek bent of als het voor u anderszins onmogelijk is om naar de praktijk te komen, kan de huisarts een visite bij u afleggen. Indien u belt voor 10:00, kan de huisarts in de meeste gevallen nog dezelfde dag bij u langskomen. De assistente zal in overleg met de huisarts bepalen of een huisbezoek afgelegd wordt. Ook als u wilt dat de huisarts langskomt na ontslag uit het ziekenhuis, kunt u bellen.

Terugbelspreekuur

Voor uitslagen of korte en eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het terugbelspreekuur van de huisarts. Indien u voor 10:30 belt met de assistente, kan de huisarts in de meeste gevallen nog dezelfde middag telefonisch contact met u opnemen. Graag noteren wij het (mobiele) telefoonnummer waarop u het best bereikbaar bent.

Afspraak met de praktijkassistentes

In onze praktijken zijn gediplomeerde assistentes werkzaam:  Marianne Engels, Maureen Raaijmakers, Elise Coenen en Kim Hoevenaars.

U kunt bij de assistente terecht voor adviezen, vragen, afspraken maken en informatiefolders.

Het spreekuur van de assistente is uitsluitend op afspraak. U kunt terecht voor onder andere: het bepalen van uw bloeddruk of bloedsuiker, het maken van een hartfilmpje, gehoortest of uitstrijkje, injecties, oren uitspuiten, wratten aanstippen, reizigers adviezen, wondbehandeling, tapen, zwachtelen en hechtingen verwijderen.

U kunt elke ochtend tussen 8:30 en 09:30 terecht voor bloedprikken in Oploo. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, maar u mag zich zo melden bij de balie. Wilt u buiten deze tijden bloed laten prikken, maak dan een afspraak bij de assistente.

Afspraak met de praktijkondersteuners

In de praktijk is Maureen Raaijmakers werkzaam als POH-S. Zij begeleidt patiënten met een chronische aandoening zoals  diabetes,  hart- en vaatziekten, astma en COPD.

U kunt bij haar terecht voor leefstijladviezen, voorlichting en controles. Ook geeft zij begeleiding aan mensen die willen stoppen met roken.

Nina Mertens is werkzaam als POH-GGZ. U kunt bij haar terecht voor psychologische hulp.

De praktijkondersteuners werken nauw samen met uw huisarts en ondersteunen zijn of haar werkzaamheden.

Hun spreekuur is uitsluitend op afspraak

Medische verklaring

Het komt steeds vaker voor dat allerlei instanties om medische verklaringen vragen. Deze verklaring mag uw eigen huisarts niet afgeven, omdat uw eigen huisarts geen objectief en onafhankelijk oordeel kan geven.

Wat kost zorg

Als de huisarts in overleg met u beslist tot een vervolgonderzoek, moet u er rekening mee houden dat hier eventueel kosten aan verbonden zijn. Ook voorgeschreven medicatie gaat ten koste van uw eigen risico van €385,- in 2017. Raadpleeg uw polis welke kosten uw zorgverzekeraar vergoed en welke kosten voor uw eigen rekening komen.